St. Jean de Monts – St. Loubes
Door: Carel
Blijf op de hoogte en volg Carel
18 Mei 2012 | Frankrijk, Saint-Loubès
Vandaag hadden wij een lange rit voor de boeg, nog 2 dagen om op de startplaats te komen dus niet al te veel stoppen onderweg.
Toch hebben we weer gekozen voor de alternatieve route langs de kust streek, heerlijk rustig en niet al te veel snelwegen.
Om half negen vertrokken en onderweg nog wel hier en daar gestopt om koffie te drinken en te eten.
Toch weer vele indrukken kunnen maken van dit grootse land met toch ook wel weer vele oudere maar wel mooie dorpjes.
De coördinaten die in het camperboek stonden klopten deze keer toch niet helemaal, we kwamen op een privé weggetje terecht en de bewoners stonden al snel bij ons maar ja Fransen he die spreken maar een taal en als dat snel gaat dan valt er geen touw aan pas te knopen. Maar de buurvrouw sprak goed Engels dus die wees ons de juiste weg.
Op de wijnboerderij aangekomen werden we hartelijk welkom geheten door de eigenaar “Thomas Fabian” later op de dag heeft hij ons een geweldige tekst en uitleg gegeven over zijn biologische werkzaamheden.
‘s Avonds natuurlijk de diverse soorten wijn geproefd en ja hoor Jan wij hebben weer wat heerlijke wijn uit de Dordogne ingeslagen.
20 Mei 2012 - 18:54
Riet & Jan Vink Vink:
Hoi Carel & Wilma
We zien op één van de foto's dat de keelontsteking van Cor al geheeld is óf dat hij een aantal flessen wijn heeft ingekocht om z'n keel te smeren.
Die hint aan Jan heeft hij begrepen, dus bewaar maar een goeie fles wijn uit de Dordogne voor hem. Hahaha
We concluderen uit jullie reisverslagen dat jullie Frankrijk ook een groots land vinden, met heel veel oud- en schoonheden. En dat verbaast ons niet.
Blijf de snel-/tolwegen mijden en geniet inderdaad van de provinciale wegen en al het fraai wat jullie dan tegenkomen. Dat geldt overigens ook voor Spanje en Portugal. Dusssssssssss ........ geniet van de volgende etappes.
Groetjes van de Vinkies vanuit Barntrup (D)