Tordesillas-Mirandela - Reisverslag uit Mirandela, Portugal van Carel Cools - WaarBenJij.nu Tordesillas-Mirandela - Reisverslag uit Mirandela, Portugal van Carel Cools - WaarBenJij.nu

Tordesillas-Mirandela

Door: Carel

Blijf op de hoogte en volg Carel

24 Mei 2012 | Portugal, Mirandela

24 mei, Tordesillas-Mirandela 286 km
Vandaag zijn we via Zamora de grens overgestoken en Portugal binnen gereden, hier hebben wij de klok een uur terug moeten zetten. Ook hier weer een prachtig landschap maar wel hier en daar erg kale rotspartijen.

Bij Miranda do Duro kamen we bij een geweldig bouwwerk. Tot de bouw van de Barragem (dam) in de Douro was Miranda do Douro vrijwel geïsoleerd van de rest van Portugal, waardoor hier nog heel lang een eigen dialect kon overleven.
Deze dam wordt gebruikt om stroom op te wekken voor een groot deel van Portugal.

Verder was het weer een prachtige rit met mooi en vooral warm weer. Eenmaal op de camping aangekomen werden we opgewacht door de begeleiding en werden we naar een mooie plek gebracht.

Meteen de stoeltjes weer naar buiten en de luifel uitgezet om van de nodige aperitiefjes te kunnen genieten in de schaduw.

’s Avonds hadden we nog een gezellig happy hour wat wel wat langer dan een uur duurde, we hebben weer gezellig met iedereen kunnen kletsen en natuurlijk ontbraken de dranken en hapjes niet.