Mirandela-Satao
Door: Carel
Blijf op de hoogte en volg Carel
25 Mei 2012 | Portugal, Sátão
Vandaag geen lange tocht maar wel door bergachtig landschap. We werden via bergweggetjes langs de prachtige druivenvelden geleid. Dit is het mekka voor de wijn en port industrie van Portugal.
Vele hellingen begroeid met ranken was een prachtig gezicht, onvoorstelbaar dat ze hier elke dag in aan het werk zijn. Kleine autootjes staan dan onder de beschutting van een boom en de mensen zijn dan in de brandende zon aan het werk.
Ondanks de slechte bewegwijzering hebben wij wel van de rit genoten. Na wat omzwervingen werden we door een hulpzame Portugees de goede richting in gestuurd.
Eenmaal op de camping aangekomen werden wij door de Nederlandse beheerder verwelkomt en werden wij allen uitgenodigd voor een welkomstborrel op het terras.
De volgende dag hebben wij genoten van de vrije dag en een beetje rondgewandeld,
’s avonds kregen wij een bbq aangeboden door de NKC wat ons allemaal heerlijk smaakte.
Theo, de eigenaar had de buurvrouw en een hulp ingeschakeld om op een houtvuur alles te bereiden, wat hun dan ook goed lukte.
Na afloop kwam er nog een plaatselijk familie koor ons nog verrassen met hun liederen.