Grotten excursie
Door: Carel
Blijf op de hoogte en volg Carel
02 Juni 2012 | Portugal, Lagos
Gisteren hadden wij een onverwachte rustdag gekregen, voor 1 juni stond een boottocht iop het programma maar die ging niet door omdat de zee veel te ruw was om de grotten in te kunnen gaan. Dus Wilma dacht ik ga de was maar doen en daarna relax genieten.
Vandaag, 2 juni stonden wij om negen uur paraat om de touringcar bus in te stappen en werden wij naar de haven van Lagos gebracht. Daar stapten wij in twee schepen om het ruime sop te kiezen.
Wij zaten in een schip met 12 personen en de rest in een tweede met 31 personen.
We hadden een geweldige crew die ons van alles vertelde wat er onderweg te zien was.
Uiteindelijk werd het anker uitgegooid en gingen we met een klein bootje de grotten in wat een geweldige ervaring was. Vooral als het zeewater een grot binnen stroomde en er dan weer met grote kracht er weer uit kwam.
Eenmaal in zo’n grot was het opvallend rustig en merkte je niks van de deining van de zee.
Het was een prachtige ervaring, twee jongens doken nog het water in maar ik bleef toch maar op de boot ondanks het aandringen van hun omdat ik een snorkel set had opgedaan.
Rond een uur kwamen we weer met de bus op de camping aan waarna we, na even af te rusten, nog naar het strand zijn gewandeld om nog wat rond te kijken en te winkelen.
’s Avonds hadden wij een buffet in het restaurant wat goed verzorgt was met live muziek waar ook druk gedanst werd, kortom een gezellige avond tot afsluiting van het verblijf op deze prachtige camping.
Morgen vertrekken wij om het zuidelijkste puntje van Portugal te bezoeken en dan weer omhoog te rijden.