Excursie Lissabon - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Carel Cools - WaarBenJij.nu Excursie Lissabon - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Carel Cools - WaarBenJij.nu

Excursie Lissabon

Door: Carel

Blijf op de hoogte en volg Carel

05 Juni 2012 | Portugal, Lissabon

5 juni, Excursie Lissabon
Vanmorgen werden de broodjes door Adrie om half acht al opgehaald en konden we dus op tijd ontbijten want om negen uur vertrokken we al met de bus naar Lissabon.
Hier gingen wij over een tolbrug die wij overmorgen ook over moeten. Een prachtig bouwwerk ongeveer 80 meter boven de Taag, heel imposant met het Christusbeeld aan de oever bij de brug.

Hierna gingen wij een oud klooster bezoeken waar de kerk nog in tact is maar de rest is ingericht als museum.
Een prachtig bouwwerk met vanbinnen ook weer de nodige pracht en praal dat te bewonderen was. Verderop was nog een plaquette te zien met vele namen van presidenten uit verschillende landen waaronder die van Ruud Franciscus Marie Lubbers.

Hierna gingen we weer naar de rivier de Taag waar deze uitmond in zee. Daar stond nog een mooi bewaard gebleven kasteeltje in de Taag welke via een loopbruggetje bereikbaar was. Tevens keek je vanaf hier weer naar de brug van “25 april”.

Verderop was nog een prachtig monument met vele beeltenissen van diverse zeevaarders, dit monument is daar geplaatst ter herinnering dat 500 jaar geleden Hendrik de eerste was overleden.

Hierna gingen wij koffie drinken bij de Expo die in 1998 daar werd gehouden, vele imposante gebouwen zijn daar met veel geld gebouwd. Ook zag je vanaf hier de brug van ongeveer 17 km lang.
Zeer grote pleinen en alles prachtig bestraat, na de koffie daar nog even rondgelopen en via een gigantisch winkelcentrum naar de bus gelopen.

We werden nog even door het oude centrum gereden en daarna werden we weer netjes bij de ingang van de camping afgezet.

Om vijf uur hebben wij de verjaardag van een medereiziger, John werd 65, gevierd en rond zes uur ging iedereen weer naar zijn camper om wat te eten.

• 06 Juni 2012 - 12:48

Gerard:

Hallo Carel en Wilma

Net terug van vakantie o.a de Picos van Europa (Potes).
    Hier regend het nu dus de tijd om jullie reis even te volgen.
    Jullie hebben beter weer als ons alle bergen die we over gingen
    reden we door de sneeuw.
    Hebben 3uur vastgestaan bevrijd door een sneeuwschuiver.
    Zijn nog van plan geweesd om 24 Mei door te rijden naar
    Mirandela maar is er niet van gekomen.
    3 jaar terug ook in Sagres gestaan mooi fort en kust daar.
    Net als vorig jaar heb je weer mooie fotos gemaakt.
    We blijven de reis weer volgen en nog veel plezier.

Groeten (ook aan Dieuwke en Siemen) van

Gerard en Anneke (Roemenie 2011)