Excursie Porto
Door: Carel
Blijf op de hoogte en volg Carel
11 Juni 2012 | Portugal, Porto
Vandaag hebben wij een excursie gemaakt door de stad Porto met een bezoek aan een porthuis.
Om negen uur gingen wij met de bus mee en de chauffeur wist ons door de mooiste nauwe weggetjes te rijden. Een Nederlandse gids wist ons van alles te vertellen over deze mooie stad.
We stopten bij een wasplaats, waar de plaatselijke bevolking hun was gezamenlijk stonden te wassen een imposant gezicht. De gids wist ons te vertellen dat deze plaats goed bewaard is gebleven en dat de dames hier hun wasgoed wasten om tevens gezellig te kunnen praten met elkaar.
Buiten werd de was gedroogd op stokken die schuin in de grond stonden en waar wat lijnen aan vastgemaakt waren.
Leuke beschilderde kleine vissersbootjes lagen weer klaar om de zee op te gaan voor de visvangst.
Onderweg kwamen we nog oude achtergelaten en in verval geraakte kasteeltjes tegen.
Hierna stopten we bij een imposant gebouw wat ontworpen was door de Nederlander Koolhaas.
Nog even door een park gewandeld met wat bijzonderheden en een paar, waaronder ikzelf, snelden nog gauw naar een oorlogsmonument met op de top een leeuw die een adelaar onder zich te pakken heeft .
Onderweg werden wij weer op diverse dingen geattendeerd, zoals een opslagplaats voor mais die op palen stond om het ongedierte tegen te houden. We reden daarna nog even langs de kust en zagen de Kazenmatten van Portugal en vele vrachtschepen die de haven in en uit voeren.
Het was een mooi gezicht om zo langs de boulevard te rijden en uiteindelijk kwamen we op een punt waar de rivier de Douro vanuit Spanje, daar genaamd de Rio Tamega, door Portugal In de zee uitmond.
Bij het gebouw van Justitie zijn we uitgestapt om koffie te gaan drinken. We liepen langs het beeld van Vrouwe Justitia daarna door een mooi park naar een gezellig koffie terras. Nou gezellig was het niet meer toen bleek dat een van onze mensen was bestolen van haar portemonnee. De politie had Coby en Rein meegenomen voor verdere aangifte en later kwamen wij ze weer tegen op de camping.
Wij hebben daar nog even wat foto’s gemaakt van onder andere de leuke tram die daar rijd en van een kerk met een zeer mooie zijgevel geheel uit tegelwerk bestaat.
Hierna werden wij naar een porthuis gereden via hele mooie locaties. Daar aangekomen mochten wij natuurlijk de witte en rode port proeven.
Hierna kregen wij een rondleiding met tekst en uitleg door de kelders van het porthuis “Taylors” wat al sinds 1692 bestond. Wij werden rondgeleid via gigantische vaten en langs de vele vaten die links en rechts overal lagen opgeslagen om te rijpen.
Zo kunnen we weer terug kijken op een geslaagde dag, morgen mogen we uitrusten. Dus kunnen we naar het strand of zwembad.
11 Juni 2012 - 20:40
Riet & Jan Vink Vink:
Hoi Carel & Wilma, we lezen uit jullie verslagen dat de reis goed en voorspoedig verloopt. En dat jullie ook volop genieten van de Portugese "schoonheden". Jammer dat één van jullie medereizigers is bestolen van de portemonaie. Zulke dingen geven altijd een domper op zo'n dag.
We nemen aan dat Ella helemaal in haar element is met al die port. Heeft ze al de nodige dozen met flessen gekocht en ergens in hun camper verstopt? Hahaha
Onze camperreis verloopt ook nog steeds voorspoedig, maar dat lezen jullie wel in onze verslagen.
Groetjes van de Vinkies