Deva – Potes - Reisverslag uit Potes, Spanje van Carel Cools - WaarBenJij.nu Deva – Potes - Reisverslag uit Potes, Spanje van Carel Cools - WaarBenJij.nu

Deva – Potes

Door: Carel

Blijf op de hoogte en volg Carel

21 Juni 2012 | Spanje, Potes

21 Juni, Deva – Potes 196 km
Vandaag stond een rit op het programma wat om het ParqueNational Picos de Europa ging. Maar wij hadden op de kaart gezien dat je daar helemaal doorheen kon rijden via mooie weggetjes.

Nou dat hadden er nog een paar gezien en zo gingen er ongeveer 5 of 6 campers ook zo rijden. Daar hadden wij dus helemaal geen spijt van want dit was een geweldige mooie rit.
We reden door geweldige rots partijen en soms heel smalle weggetjes waar je elkaar amper kon passeren dus af en toe een inhammetje opzoeken.

Je werd gewoon stil van al dit moois wat er om je heen te zien was. We gingen door tunneltjes en via bruggetjes over snel stromende riviertjes. Af en toe reed je weer eens een klein dorpje in met leuke huizen en oude gebouwen. We zagen arenden hoog in de lucht boven de bergen zweven iop zoek naar een prooi.
Af en toe werd en de riviertjes wild stromende rivieren. We zijn gestopt voor prachtige watervallen die van heel hoog tot diep in het vallei eindigden.

Via soms prachtige bouwwerken van bruggen en wegen kwamen wij nog bij een geweldig groot meer waar de koeien en in het wild levende paarden op de oevers heerlijk in het zonnetje lagen of in het water aan het drinken waren.

Bij een uitkijk punt kwamen we nog een paar motorrijders uit Engeland tegen, ook deze mensen waren diep onder de indruk wat hier allemaal te zien was.
Na het bronzen hertje even geknuffeld te hebben begonnen we aan een geweldige afdaling die ongeveer 20 km duurde, geweldig wat we hier weer allemaal tegen kwamen.

Na een prachtige dag met veel indrukken en ervaringen rijker kwamen wij rond half vijf op de camping aan waar we ons morgen zelf weer moeten zien te vermaken, maar dat zal ons wel lukken denken wij.

• 22 Juni 2012 - 17:20

Riet & Jan Vink Vink:

Hallo Carel & Wilma, jullie reden wel 2 prachtige etappes. De foto's laten onuitwisbare indrukken achter. En gelukkig reden jullie dit keer onder droge en zonnige omstandigheden.

We hopen dat de volgende etappes minstens zo indrukwekkend en zonnig zijn. Ennnnnnn............. blijf voorzichtig rijden.

Groetjes van de Vinkies vanuit de Elzas (Fr)